Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Hogyan reagált a piac a csaló ingatlanosra?

 

KÖSZÖNJÜK CSALÓK, MAGATOK ALATT VÁGJÁTOK A FÁT

A magánhirdetők között egyre többen gondolják úgy, hogy az együttműködést csak eseti megbízás keretein belül tudják elképzelni. Használják a közösségi média felületeit, , illetve mindenkinek van története egy ingatlanos átverésről. Örüljünk vagy ne, illetve hogyan alakult ez így ki, kinek vagy minek köszönhető?

NEM ÉRDEMES VEVŐT HAZUDNI, NE ÉLJ VISSZA A BIZALMÁVAL

Először nézzük az okokat. Azt gondolom, ez a piac, illetve a tulajdonosok egészséges reakciója ez, azokra az ingatlanosokra, akik létező vevőt vetítve, próbálnak kijutni az ingatlanba, ahol aztán tovább hülyítik a tulajdonosokat, a nem létező vevőjükre hivatkozva, ameddig valamilyen szerződés aláírását ki nem csikarják tőle. Természetesen ők a vevőt csak akkor tudják prezentálni, ha már alá van írva a szerződés, de mit ad isten a körülmények furcsa és kellemetlen játéka folytán ez a vevő sajnos hirtelen talál egy másik lakást vagy eltűnik. Ám az értékesítő megkötötte a jó esetben kizárólagos szerződését, határozott időre, a tulajdonos meg a szerződés lejártáig várhatja a csodát. 

donna-arrabbiata-e1519237114773.jpg

NINCS MIN CSODÁLKOZNI

A piac, ezekre a szakma szégyeneire reagál, mégpedig úgy, hogy megvonja a bizalmat a közvetítőktől (sajnos nem szelektál, nem is tud) és azt mondja, hogy előlegezd meg nekem te a munkát és én majd kifizetlek. Mivel azok a cégek, akik több irodával hálózatban dolgoznak, úgy épülnek fel, hogy nem is ismerik egymást az értékesítők, természetesen nem tudják vállalni ennek az értékesítési formának a lebonyolítását. Ők a leghangosabbak, hogy kizárólagost kössél, mert nyugaton így van, csak azt felejtik el elmondani, hogy nem egy, egy-két hetes tanfolyammal a hátuk mögött vonják ki a náluk lényegesen hozzáértőbb kollégákat és tulajdonosokat az értékesítési folyamatból, majd amikor nem jön be ez a szakma sem, visszamennek  árufeltöltőnek. Bocs az árufeltöltőktől, konkrét példa a legnagyobb magyar ingatlanközvetítő hálózattal tapasztaltakból. Zárójelben jegyzem meg, hogy a tulajdonosok átverése mögött általában valamelyik ilyen felépítésű cég értékesítője állt. Nem meglepő, hogy ők szoktak arra hivatkozni, hogy a szakmát meg kell tisztítani, etikai normákat kell felállítani, együtt kell működni stb. Természetesen megírják ők az etikai kódexet, megfogalmazzák a normákat helyetted is. Még mindig nem fogták fel, hogy ezzel a hozzáállással a saját sírjukat ássák. Nem a szakmáét, csak a sajátjukét.

MIT TEHETSZ?

TEKINTSD BECSÜLETES, JÓFEJ EMBERNEK AZ ÜGYFELEDET ELŐLEGEZD MEG A BIZALMADAT               MERT MEGÉRDEMLI!         

Én-mi régóta előlegezzük meg a bizalmat a tulajdonosainknak és komolyan mondom nincsenek rossz tapasztalataink. Az emberek általában jófejek, korrekt módon viselkednek, de nyilván ehhez, egy sokkal ügyfélközpontúbb megközelítésre van szükség, mint az idejöttaláírattaaszerződéstésazótaseláttam hozzáállás. 

TEDD BELE A MUNKÁT, LEGYÉL AZ INGATLANOSA, HOSSZÚTÁVON NAGYON MEGÉRI

Ugyanúgy komolyan beletesszük a munkát, az időnket, elkészítjük a lakás-ház portfólióját, hirdetjük, ajánljuk, dolgozunk vele és amikor sikerült érdeklődőt prezentálnunk, akkor írunk alá, egy arra az egy emberre-családra szóló megbízást. Nagyon jó kis kapcsolatok, hosszútávú együttműködések alakultak így ki. Javaslom, hogy amennyiben kisebb cégnél dolgozol és van lehetőséged, próbáld ezt ki és meg fogsz lepődni, hogy mennyire működik. Elérkezik majd az az idő, amikor a sok jó tapasztalattal bíró ügyfeled jóhíredet kelti és hozzád jönnek, hogy megbíznának az értékesítéssel és ugye ez a cél, a túlélésed egyik záloga.

Milovecz László

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr8914389076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.11.25. 16:45:46

Hülye, aki ingatlanost bíz meg.

zobor79 2018.11.25. 16:50:39

Ha valakinek van egy eladható ingatlana és nem teljesen hülye, maga is értékesíteni tudja. Főleg a mai világban. De akinek megér több százezer vagy millió forintot kidobni az ablakon, az fogadjon csak ingatlanost.

Punxsutawney Mormota 2018.11.25. 17:20:13

Persze, ez is benne van... De a 4-6%-os jutalék valami egészen elképesztően magas - mondom én úgy, hogy közel 20 évig volt ingatlanos érdekeltségem. Az ingatlanosok többsége elképesztően képzetlen, a legtöbbjük ugródeszkának képzeli ezt a munkát, és max addig csinálná, amíg fel nem veszik álmai egyetemére, főiskolájára, vagy be nem indul az insta biznisze :D :D :D

WildBear 2018.11.25. 17:48:33

Abszurdnak tartom a 4%-os jutalékot. Az egy 20 milliós lakásnál 800e Ft.
Szerintem 50-60e Ft lenne max. reális a közvetítésért.

WildBear 2019.02.03. 08:59:45

Egy friss történet:
kináztam az ingatlan.com -on egy lakást.
A hirdets szerint X négyzetméter, a helyszinen kiderült, hogy X-7. Jó, van hozzá terasz, és egy kb. 2nm-es tároló, de a kettő összesen nem teszi ki a hiányzó 7 nm-t.

A másik. A hirdetésben írja az ingatlanos, hogy a közös költség Y Forint, amiben benne van a fűtés is!
A tulajtól (+ a közös képviselőtől) kiderül, hogy egyátalán nincs benne a fűtés, hanem pluszban hozzájön még!
És mivel 12 lakásnak közös mérője van, ezért senki sem spórol a fűtéssel, ezért elég tetemes összeg.

Miért hazudnak az ingatlanosok??

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2019.02.03. 20:14:13

Miért hazudik bárki? Miért általánosít bárki? Nem ismerem a történetet, nem szeretnék állást foglalni, bár az ilyen általánosításokkal sem tudok mit kezdeni. Az viszont biztos, hogy gyakori, hogy ahelyett, hogy valaki minőségi szolgáltatót keresne, megkeresi a legolcsóbbat, nem néz utána, később pedig tele van panasszal. Jelzem, hogy te írtad, hogy ezt a munkát milyen díjazással honorálnád. (úgy, hogy fogalmad sincs róla, ha lenne nem írtad volna le) Igen, az autó kereskedő hazudik, a pincér átvág, a taxis túlszámláz, a mester nem ért a szakmájához, az orvos hülye, tényleg nem unjátok? Gondolom te mindig 100%-ot teljesítesz, mindig remek munkát adsz ki a kezedből.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása