Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Öt legnagyobb hiba, amit kezdő ingatlanosként elkövethetsz
Egy remek szakma, érezd jól magad benne

Rossz irodát, céget választasz

Amikor egy állásinterjún elmondják, hogy fél év és saját irodád lesz, ahol te vagy a főnök, nos akkor nyugodtan kezdj el gondolkodni, hogy elég lesz e a tudásod. Kérdezz rá a háttértámogatásra. Milyen segítséget  kaphatsz pld. a hirdetéseid kiemeléseihez?  Miután elolvastad a megbízási szerződéseteket, megbíznád e a céget a saját ingatlanod értékesítésével? Érezd át az iroda hangulatát, beszélgess a kollégákkal. Nyugodtan lépj tovább, ha nem érzed jól magad ott. Tudjuk, hogy mindenki sikeres, de a piszkoskörmű, szakadt ruhás kollégák, nem biztos, hogy havonta eladnak három négy ingatlant.

 

giphy.gif

Nincs semmi tartalék pénzed

A realitás az, hogy az első egy-két hónapban nem biztos, hogy fogsz tudni pénzt keresni, kiadásaid viszont lesznek, nem is kevés. Megvásárolni a szükséges segéeszközöket ( fényképezőgép, távolságmérő, hirdetési felületek, benzin stb). Amennyiben olyan cégnél fogsz dolgozni, akiknél a háttértámogatás csak minimális, könnyen komolyabb összeget költhetsz el. Fogd fel ezt egy induló vállalkozásként, ahova első időszakban invesztálnod kell.

Elhiszed, hogy kizárólagos szerződést kötni remek dolog és neked ez biztos pénz

Ez a cégednek biztos pénz, neked pedig hosszútávon biztos bukás. Nem fognak szeretni azok, akiknek a mozgásterét csökkented. Arról nem is beszélek, hogy mi van akkor, ha a vállalt időre nem sikerült eladni, esetleg kitolsz egy családdal, mert kell nekik a pénz valamiért, te meg csak a "csökkenteni kell az áron" mantrát mondogatod és kihasználjátok a cégeddel együtt az ő szorult helyzetüket és mélyen ár alatt eladjátok az esetleg egyetlen komolyabb vagyonát a családnak, jobb ha nem minősítem.

Nem építesz portfóliót

Nem azt nevezzük portfóliónak, amikor elkezdesz hideghívni és a céges elvárások miatt ( x idő alatt x mennyiségű megbízás) mindenféle lakásokat beviszel a rendszerbe, a világ mind a négy tájáról, aztán nem tudsz vele mit kezdeni. Itt olvashatsz arról, hogy mi a portfó és hogyan lehet felépíteni. Ha nem lesz egy jó portfóliód, vevőlistád, akkor mindig a kollégákra leszel utalva és az ő ingatlanjaikat kell mutogatnod. Te a leggjobb megbízásaidat, a legjobb ingatlanjaidat szívesen megmutatnád esetleg ismeretlen képzetlen kollégákkal? Bocs, de én nem és ezért mondok szinte mindig nemet azoknak a kollégáknak, akik ilyen kérdésekkel keresnek meg. Azokra az ingatlanokra fogadok el megbízást, amiket szerintem el fogok tudni adni.

Nem gazdálkodsz az időddel

Tudom, hogy amikor az ember a saját maga főnöke, simán talál magának más elfoglaltságot is a munka helyett, el-el csúsztatva a különböző feladatok idejét, aztán egyszerre gyorsan mindent meg akar csinálni. Ebből aztán nem a legjobb minőségű munkák kerekednek ki. Javaslom, hogy fogd fel úgy mint egy munkahelyet és tervezd meg a napjaidat legalább egy-két nappal előre és végezd is el folyamatosan a feladataidat

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr5913839704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása