Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Ingatlanos csúsztatások, apró betűk, még ma is, de minek?

Megfogadtam, hogy többet nem reagálok semmilyen ingatlanos blogra, de most mégis szeretnék kivételt tenni. A becsületes ingatlanközvetítő, aki saját ötlet nem lévén lenyúlta a becsületes nepper autósblog szerzőjének a nevét, kifejtette véleményét a kizárólagos ingatlanközvetítői megbízással kapcsolatban. természetesen tele csúsztatásokkal félinformációkkal és butaságokkal.  Egy olyan konferencián járt, ahol többek között arra tréningelték egymást, hogy milyen módon tudnak több kizárólagos megbízást kötni. 

 

kasar.jpg

 

Vastag betűvel szedtem a blogban megjelenteket.: 

Az egyik egy remek példa volt: ha öt helyről rendelsz egyszerre pizzát de úgy, hogy a rendeléskor megmondod, hogy csak az elsőt fizeted ki, szerinted hányan fognak neked pizzát szállítani? Ha azt mondod hogy mind az öt, hatalmasat tévedsz, hiszen melyik pizzéria vállalja be azt, hogy ingyen dolgozzon ő és a futár is? Senkitől nem fogsz pizzát kapni, és pontosan így működik a nyílt megbízás is mert egy ingatlanos sem dolgozik ingyen, vagy legalábbis megpróbálja ennek esélyét a lehető legjobban a nulla irányába redukálni.

Fel sem tételezi a kollégáiról, hogy állják a versenyt, adott esetben elfogadják, hogy veszítenek. Természetesen ez nincs így, lásd a szakma fejlődését: egyre igényesebb, jobban fotózott hirdetések, egy egy jobb megbízásnál hatalmas versenyek a hirdetések jobb pozicionálásáért. Megértem én, hogy nem jó a verseny, a kevésbé felkészülteknek, de a piac eddig is,ezután is verseny alapján fogja kiválasztani a legjobbakat. Mondjuk úgy nehéz versenyezni, hogy 40 millió forinttal drágábban hirdetsz egy házat,mint a konkurenciád. Lásd itt  Azt felejtette még el leírni, hogy a pizzának szabott ára van, szinte biztosan kihozzák, tehát nem kell versenyeztetni, míg az ingatlanosok jutalékért dolgoznak és a sikeres értékesítés több összetevő eredménye. Korántsem biztos, hogy értékesíteni tudják az adott ingatlant. Te pedig kedves eladó, bízhatsz benne, hogy sikerülni fog neki, mert amennyiben mégsem, a szerződés lejártáig meg van kötve a kezed, míg, ha nem jön meg a pizzád rendelsz másikat fél óra múlva. 

Egy kizárólagos megbízásnál az ingatlanos felelős az eladandó ingatlanért.

Ezt az író magára is vette, hiszen a pld. Róna utcai megbízását ( erre költi a legtöbb kreditjét, a megbízó érdekében remélem nem csak ő foglalkozik vele) olyan felelősséggel kezeli, hogy a XIV. kerületi hasonló méretű lakások között olyan 90-100. hely környékén tartja, a legnagyobb hirdetési portálon.  Amennyiben kicsit többet költene rá, mondjuk akár napi 200-300 forinttal többet, lehetne ez lényegesen jobb helyezés is, mondjuk 10 alatt. Mivel gyakran jár képzésekre, így bizonyára azt is tudja, hogy az érdeklődők, a ingatlanos hirdetési felületek statisztikái szerint, az első 40-50 hirdetést nézik meg általában a különböző  portálokon. Itt láthatod a hirdetést, alaprajzot külön ajánlom figyelmedbe, remek munka.

Az kifejezetten vicces, hogy az egész példát egy Oc-s hirdetéssel, demonstrálja, akik együtt dolgoznának mindenkivel, a kizárólagos megbízásaik értékesítésén. A Dh rendszerében szinte bárki hirdetheti az ő kizárólagos megbízásaikat, borítékolva azt a helyzetet, hogy ott lesz a sok sok hirdetés egymás alatt és igen, ugyanazzal a szöveggel, azokkal a fényképekkel, hiszen rajta kívül senki nem járt a lakásodban. Tehát a becsületes ingatlanos ismét félre vezet téged. Azt zárójelben jegyzem meg, hogy amennyiben versenyeznek, a közvetítők esetleg valakinek sikerül igényesebb alaprajzot is készíteni.

Az érdekellentétes okfejtése, akkora blődség, hogy nem akarom idemásolni, ha kedved időd energiád van olvasd el itt.  Ebben figyelmen kívül hagyja, a jelenlegi piaci viszonyokat, önellentmondásba keveredik, meg amit lehet minden.

Miután azzal fejezte be a bejegyzését, hogy fontos a tudatosság, ami így van, olvasd el itt a kizárólagos szerződési formáról alkotott véleményünket, hogyan keress jó ingatlanost, eddig majdnem 25 000-en olvasták a bejegyzéseinket, nézd meg a portfóliónkat és gondolkodj, ne hagyd magad átverni.

A végén, jegyezném meg, hogy tényleg semmi bajom a személyével, személyesen ismerem ugyan, de nem tett rám semmilyen benyomást. Viszont azt tényleg unom, hogy magukat szakértőnek álcázott figurák rontják a szakma hitelét.

 

Milovecz László

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr4514337599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása