Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Paradicsom, ami pénzt hoz a konyhára
Avagy segítség az időgazdálkodásban: A Pomodoro módszer

 

pomodoro.jpg

Nekünk ingatlan közvetítőknek, talán az időnk a legféltettebb kincsünk, amire nemhogy senki nem vigyáz rajtunk kívül, de végtelenül sok ellensége van. Egy dolgot tehetsz, hogy ami megmaradt, azt a lehető leghatékonyabban használod. Ha nem figyelsz, te is magad ellen dolgozol. Irodavezetőként gyakran láttam, hogy a kollégák ezerrel koncentrálnak a munkájukra az irodában, aztán egy kis ismerős pittyenés és a figyelem máris a Facebook felé fordul és az ismerőseivel osztja meg a legcukibb süniről készült képet, a tüskés hátán a sárgás zöld őszi levelekkel.

20180303_idogazdalkodas_szfvar.jpg

 

Egyszer olvastam, hogy egy átlagos irodai dolgozó munkájának a hatékonyságát az ilyen munkamegszakítások legalább 25-30%-os mértékben csökkentik. Van olyan munkáltató, aki árgus szemekkel figyeli a kollégáit és szankcionálja a különböző közösségi médiafelületek használatát. Igazából nem is ez a fontos, hanem amikor te dolgozol és nem a feladatodra koncentrálsz, hanem a közben érkező üzenetekre, mailekre reagálsz, akkor megszakítod a munkafolyamatot, nyilván kevésbé leszel hatékony, mint, ha a figyelmedet megszakítás nélkül a munkádra irányítanád.

 

stress.jpg

 

IDŐGAZDÁLKODÁS a varázsszó.

Az egyik legjobb módszert, ami egy paradicsom alakú időmérőről kapta a nevét, egy olasz, Francesco Cirillo nevű férfi dolgozta ki. A módszer alapja, hogy felosztod a feladatod elvégzését kb 25-30 perces ciklusokra, de ez idő alatt, csak és kizárólag csak az aktuális munkafázissal foglalkozol. Aztán tartasz 5 perc szünetet, amikor feltöltődsz kicsit és megint a 25-30 perces fázis következik. A negyedik munkafázis után tarthatsz egy hosszabb 15-20 perces pihenőt. Ez annyira bevált többeknek, hogy applikációkat is készítettek hozzá.  Itt le is tudod tölteni az androidos alkalmazást. 

Gondoltam akkor vagyok igazán hiteles, ha magam is kipróbálom, hogy a valóságban tényleg működik-e. Ezt a bejegyzést három pomodoro alatt írtam, közben megosztottam egy emberfeletti sporteredményt is a Facebookon. De nem ez volt a legmeglepőbb, hanem miután a negyedik napja használom, elfogytak a halogatott dolgaim. Adminok, hirdetések, naptári bejegyzések rendben, minden nemszeretem dolgom vagy elrendezve, vagy ütemezve. Én pedig úgy vagyok, mint ahogyan a képen látható úriember.

letoltes.jpg

 

Ne hidd el, de próbáld ki egy hétig. Meg fogsz lepődni.

Milovecz László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr5814376149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása