Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Működjünk együtt más irodákkal?
Nagyon nézd meg, hogy kivel dolgozol együtt!

 

Ma már hetente legalább kétszer megkeres egy kolléga, hogy megmutatná a megbízásaim között megtalálható lakást. A vevője itt toporog, zsebében a pénzzel és éppen el fogja költeni egy másik lakásra, de az én megbízásom jobban megfelel majd neki.

Szinte mindig ez a szöveg, de szó szerint.

Az elutasításomat három reakció követi, az esetek többségében:

 Mi van, nem akarod eladni? Itt a vevőm, akkor eladok neki mást.

Tudom, hogy a szakma színvonala a béka segge alatt van, de én már...éve ingatlanozok.

Van együttműködési szerződésünk, nem mondhatsz nemet.

Komolyan, minden esetben ezek a végszavak.

 Érdemes átgondolni, hogy ingatlanosként, te a portfóliód minőségével vagy egyenértékű. Annyi pénzt fogsz keresni, amennyit a megbízásaid érnek, illetve amit ki tudsz hozni belőlük. Azért kötsz egy lakás eladására megbízást, mert azt gondolod, hogy el tudod adni (nem azért mert az irodavezetőd azt számolja, hogy adott hónapban hány megbízást kötöttél.) Tehát miért kellene egy ismeretlen kolléga miatt, (aki előfordulhat, hogy képzetlen, lehet, késik is) kockára tenni egy megbízásodat? Megjegyzem, a szakmánk negatív megítélésének az egyik legfőbb oka, hogy keresztbe hirdethet a nagyobb hálózatoknál boldog-boldogtalan mindent, aztán mikor menne bemutatni, azt sem tudja, hova megy.

Én azt a módszert követem, hogy megnézem a kolléga portfólióját és akkor döntöm el, hogy akarok-e találkozni vele és az ügyfelével. Mindig visszaszólok, hogy rendben csináljuk és akkor is, ha úgy döntök, hogy nem. A nemleges választ érdekes módon nagyon nehéz kezelni a kollégáknak. De nem is ez az érdekes, hanem elgondolkodtam, hogy mennyire szép lenne a világ, ha tényleg mindenki szakértő lenne a saját területén, kerületében. Amennyiben olyannal találkozom, hogy egy referensnek, aki megkeres, szintén az én általam preferált környéken vannak a megbízásai kapát-kaszát eldobva működnék együtt vele. Elemi érdekem. Ők ritkán keresnek meg, pedig született már ebből nagyon jó kollegiális viszony.

Nem csak ezek miatt a dolgok miatt, de érdemes egyébként is specializálódni. Egy ingatlanos sikere nyilvánvalóan ettől függ. Szakértővé tudsz-e válni a területeden. Szerintem sok ingatlanközvetítőt ismerek személyesen, de ebből maximum öt ember az, aki annyi bevételt generál, mint a középmezőnybe tartozó 25. Ők általában egy, de legrosszabb esetben is két kerületben dolgoznak. Biztos vagyok abban is, hogy nem hívtak fel az elmúlt évben senkit, hogy légyszi működj együtt velem. 

A konklúzió szerintem:

1.Specializálódj (legyél szakértője a területnek)

2. Építs egy remek portfóliót

3. Keress sok pénzt legyél SIKERES INGATLANOS!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr5713767186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása