Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Mi leszel, droid vagy ingatlanszakértő?
Mert ingatlanosnak lenni jó

Az egyik kedvenc klipemről  jutottak eszembe az alábbi gondolatok. Szerintem nézd meg  itt először és utána olvasd el.

Pár évvel ezelőtt eladtam egy lakást a DH egyik  irodavezetőjének, akivel, volt szerencsém beszélgetni. Ilyenkor természetesen a szakma is szóba kerül, egyebek mellett. Elmesélte, hogy már hónapok óta keresi az igazi befektetési lehetőséget, de nem talált semmi érdekeset, mert az ő értékesítői igazából csak droidok, nem gondolkodnak, csak a napi rutint darálják és kész. Ezért kell meghatározni és keményen számonkérni azokat a számokat, amiket elvileg minden értékesítőnek hoznia kell, mert így marad életben az iroda. Találkoztam olyannal is, hogy az induló 50-50%-os jutalékmegosztást változtatták meg egy esetleges nullás hónap után, természetesen az értékesítő kárára. Tudom, hogy lehetnek hasonló motivációs rendszerrel dolgozó irodák, engem ezek szerencsére elkerültek. A kérdés igazából az, hogy miért vállalja ezt valaki? Ez egy olyan szakma, ami akkora szabadsággal, függetlenséggel ajándékoz meg, ami máshol szinte elképzelhetetlen. A másik legnagyobb hálózat (mert a mi szakmánkban speciális helyzet van, hiszen két legnagyobb is van ) irodavezetőjét értesítettem, hogy azt a lakást, amit a szokásos nagyvonalú 2 kredites költéssel hirdetnek, már eladtam. Pár barátságos mondat után jelezte, hogy nekem jobb, ha nem találkozunk. Ez nem panasz, csak azt gondolom, hogy ez a stílus nem csak az én személyemnek szól, hanem belőle fakad, tehát a kollégáit is hasonló frusztrált, erőszakos módon kezeli. Ők pedig viszik ezt tovább az ügyfelek felé? Tényleg kell ez neked?

 

k-tb_beach-30-m.jpg 

Szóval miért nem tanulod meg a szakmát profi szinten?   

Ha már tudod, miért nem használod?                                                                                                              Csináltok saját céget, irodát, ahol ti alakítotok ki mindent. Vigyétek bele a személyiségeteket, legyen olyan mint ti vagytok.  Elégedett, jófej ügyfelek, gyomorgörcs nélküli reggelek és szabadság. Ha mindenképpen fontos egy meglévő csapat, akkor keressetek egy területspecialista, barátságos irodát és nem kell a tanulatlan, agresszív irodavezetőt hallgatnotok, hogy milyen gyengék vagytok, bezzeg ő simán kenterbe ver titeket, de most nem ér rá ezt bizonyítani...

EZ A BEJEGYZÉS TERMÉSZETESEN CSAK AKKOR SZÓL NEKED, HA ÚGY GONDOLOD, HOGY TÖBBRE VAGY KÉPES MINTA DROIDOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr3414101109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása