Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Az elavult módszer
Segítség a hideghíváshoz, hogy te is jó legyél benne

Kisebb vitába keveredtem a becsületes ingatlanközvetítő blog írójával, aminek talán az volt a lényege, hogy szerinte a hideghívás egy elavult módszer és sok más lehetőség is van új ingatlanmegbízások megszerzésére. A kezdő kollégáknak a rokonok, ismerősök felkeresését tartotta jó ötletnek, a többi módszert sajnos nem fejtette ki.

beach-work_1.jpg

Mivel továbbra is homály fedi a forradalmi ötleteket, arra gondoltam, hogy én pedig segítenék azoknak, akik nem félnek telefonálni és tudatosan szeretnék felépíteni a területspecifikus portfóliójukat.

Talán a legfontosabb megjegyezni való, hogy ne dumád, meg horgod, meg csalid legyen, hanem olyan eladó ingatlant keress, ami valóban érdekel. Ezt hidd el, át is fogod tudni adni a tulajdonosnak, beszélgess vele, jelezd, hogy te azon a környéken ismered a hasonló karakterű ingatlanokat, ne titkold el, ha ki tudod ajánlani valakinek, de ne hazudj, tényleg ne.

Mindig az jut eszembe ilyenkor, hogy ez az egyetlen olyan szakma, aminek az árukészletének a minősége, mennyisége csak a szorgalom, nem pedig a vastag pénztárca függvénye. Szerencsésebbek vagyunk, mint a zöldséges, aki télen mínusz 10 fokban fagyoskodik a nagybani piacon, majd egész álló nap a pultja mögött. Érdemes így belegondolni abba, hogy mi a rosszabb, ez vagy az esetleges visszautasítás. Olyan és annyi árud (megbízásod van, amennyiért megdolgozol), ráadásul a te árukészleted minősége folyamatosan javul, hiszen a tulajdonossal folytatott beszélgetések eredményeképpen, ahogy több az információd az ingatlanról, ahogy az ára közelíti a piaci árat, nos úgy válik eladhatóbbá. Szerintem ezek igazán jó hírek. Ezért nem is értem, amikor valaki 5-6, esetleg 10 megbízással érzi magát szakértőnek, mert nem szeret hideghívni, mert 15-20 megbízást nem tud kezelni, ugyan már. Tudom, hogy sok visszautasítással is meg kell küzdened, de amikor valakitől megbízást kapsz, kicsit része leszel az életének, mert rád bízta a legnagyobb értékét.Természetesen számtalan módja lehet az elutasító válasznak a legudvariatlanabb, sőt sokszor kimondottan sértő formája is.  Indulj ki abból, hogy ez nem neked szól, nem is lehet neked címezve, hiszen nem ismer. Valószínűbb az, hogy az az élethelyzet frusztrálja, aminek folyományaként el kell adnia a lakást, házat, bármit. Képzeld el azt a nem ritka helyzetet, amikor valakinek az ingatlanára felvett hitel összege, a kamatok, árfolyam változások miatt meghaladja, az érte kapható vételárat. Valahol mélyen tudja, hogy ebbe az árba, egy 1000ft-os alku sem fér bele, nemhogy egy 4%-os sikerdíj. Persze, hogy úgy érzi sarokba szorították. Ráadásul lehet, hogy járt nála egy kevésbé felkészült kolléga, aki közölte vele, hogy egy lehetőség van, ha alacsonyabb áron adja el a lakást. Gondold végig, nincs könnyű helyzetben és ezt tudja. Ezt még fokozhatjuk úgy is, hogy éppen az oviban öltözteti a gyerekét, aki nem akarja felvenni a Barbi-s sálat, naná, hogy nem akar veled beszélgetni 176-ik ingatlanosként. Szerintem ne vedd magadra, ha nem akar veled beszélgetni, nem a te hibád. 

Az átlagos értékesítőnél, kicsit talán sikeresebb voltam a telefonálásban, (lehet, hogy nagyképűen hangzik, de akkor is tény), ennek két oka van, szeretek emberekkel beszélgetni és olyan hirdetések feladóját kerestem meg,akinek úgy gondoltam, hogy tudok segíteni. Javaslom, hogy ne az iroda által megkövetelt megbízásszám miatt telefonálj, hanem azokat az ingatlanokat keresd meg,amiket szerinted el is tudsz adni, hiszen jutalékért dolgozol.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr6214034580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása