Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Pénzt teszek a zsebedbe!
Nem mese az elengedésről, sokkoló végkifejlettel

giphy.gif_620x258

 

 

Ezoterikus oldalakon, cikkekben már biztosan találkoztál az elengedéssel, mint olyan fogalommal, ami megkönnyítheti a jövődet, megszabadulhatsz a nyomasztó gondolatoktól.

A mi szakmánkban sem baj, ha el tudsz engedni bizonyos dolgokat. Ki is fejtem mire gondolok. A következő pár mondat, lehet,hogy nem lesz mindenkinek a szája íze szerint való, viszont szerintem érdemes figyelembe venni az alábbi pár sort, természetesen csak akkor, ha nem azokhoz a cégekhez tartozol, akik mindent eladnak 21-25 napon belül. Amennyiben igen, neked a következő sorok elolvasása teljesen felesleges. Szerintem igenis vannak olyan lakások, ingatlanok, amik jelenlegi árukon, jelen piaci körülmények között ELADHATATLANOK,  MÉG EGYSZER: ELADHATATLANOK. Tudom, tele van a face önmagukat reklámozó legkisebb királyfi pózában tetszelgő kollégákkal, akik úgy érkeztek, hogy előttük mindenki próbálkozott, ám kivették a varázs lézeres távolságmérőt és hipp-hopp vételi. (biztosan ilyen is van)

Legtöbben sajnos nem rendelkezünk varázserővel, csak ráfordítandó energiával, szekértelemmel, segíteni akarással, infrastruktúrával. Nehéz belátni néha, de ez kevés. Amennyiben a tulajdonosban nincs meg a kellő motiváció, nos akkor bármit tehetünk, nekünk abból nem lesz sikerdíj, nem tudunk segíteni, ezért talán érdemes elengedni. Az a legszerencsésebb, ha ezt felismered  még az elején,  és nem kötsz vele semmilyen megbízást, hanem az idődet olyan ingatlanok értékesítésére fordítod, aminek az eladására reális esélyed lehet. Neki pedig egy jó információ, hogy nem fogja azt a pénzt megkapni érte, amivel esetleg számol, hanem szüksége lesz egy B tervre is. Visszatértünk az alapokhoz, mégpedig, ha te adott területen szakértő vagy, akkor ezt hitelesen át is tudod adni és akár egy jó,eladható megbízás is lehet belőle. Egy volt kollégámtól hallottam a "még nem eladó" kitételt ( kösz Balázs), akkor nem értettem, de már látom, hogy valószínűleg arra gondolt, hogy a tulajdonos fejében még nem eladó, tehát ő csak kirakta a piacra, természetesen magasabb áron és amennyiben valaki megfizeti ezt, akkor esetleg hajlandó eladni, ha az ő dolgai is jól alakulnak, tehát egy sokkal jobbat talál, sokkal olcsóbban. Direkt sarkítottam így ki, szerintem érthető.

NÉZZÜNK TÉGED

(AKI TERMÉSZETESEN KITALÁLT SZEMÉLY)

 

ELENGEDHETTED volna, mikor hideghívtad,  hiszen a paraméterei miatt nem piacképes, de ok, buktál csak öt percet, ha akkor elengeded. Egyébként ő pont az a típus, aki könnyen köt megbízást, hiszen az ár olyan magas, hogy nem veszíthet.

Megérkezel a találkozóra, felméred a lakást, átbeszélitek a teendőket, tájékoztatod, kb 1 órát töltesz ott, plusz az út, benzin, parkolójegy. Itt is ELENGEDHETED, buktál az úttal együtt két órát, némi pénzt.

Nem, te nem ENGEDED el: Hozzátenném, hogy ilyenkor már kötelezettségeid vannak, meg kell felelned a tulajdonosnak, tehát feltöltöd az adatbázisotokba, a hirdetési oldalakra ( kreditelve). Megcsinálod a kiajánlásokat, az alaprajzot. Buktál újabb három órát. 

Összegezzünk: öt órádba és kb 1000 Ft készpénzedbe került ez az egy melléfogás, ha nem törődsz vele többet, tehát hagyod a francba, amit megint csak nem tehetsz meg, mert nem ezt ígérted. Tehát, ha az órabéredet csak 5000Ft-ban állapítjuk meg, akkor 26 000Ft ba került a kis kalandod, ne számoljuk a ráköltött krediteket.                                                                                                                                            Csinálsz egy hónapban csak kettő ilyet, már 52 000 Ft-nál jársz, ami egy évben 624 000 jó magyar forint.

 Konkluzió:                                                                                                                                                             Maradt utánad egy elégedetlen ügyfél, aki mindenhol meséli, hogy minden ingatlanos hülye és még  fizetsz is érte.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr6314044832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása