Sikeres ingatlanos

AZ ÜGYFELED ELÉGEDETTSÉGE A TE SIKERED ZÁLOGA

Jaj most mit tegyek, engem nagyon átvertek az ingatlanosok!
Más megközelítésből

A HOZZÁ NEM ÉRTŐ INGATLANOSHOZ KELL A FELELŐTLEN TULAJDONOS IS

A héten egyik megbízáskötésem alkalmával, egy csalódott, elkeseredett tulajdonossal volt szerencsém találkozni, aki elmondta, hogy az összes ingatlanosban csalódott, nem csinálnak semmit, csak hívogatják, stb, stb. Megint előkerült, hogy bezzeg külföldön, ott az ingatlanosok mennyivel ügyesebbek, de itt mindenki inkompetens, tudatlan. Természetesen a kétbetűs hálózatok szerepeltek a lista első helyén, hogy elképzelhetetlen, hogy ezek még mindig be tudják csapni az embereket, mondta.......és így tovább és így tovább. Ettől függetlenül szimpatikus volt a középkorú hölgy, ezért megosztottam vele a véleményemet, amit szívesen elmondok Nektek is.  Most lehet, hogy rosszfej leszek, de kicsit más szemszögből világítanám meg a helyzetet. Nem hiszek abban, hogy akit az ingatlanosok át tudnak verni, az kis körültekintéssel nem kerülhette volna el a csapdahelyzetet. Természetesen ritkán előfordul, hogy megkeresik a család legbefolyásolhatóbb tagját és ráveszik egy kizárólagos szerződés aláírására, de ez is felmondható.

denial-w.jpg

MI A TULAJDONOS FELELŐSSÉGE?

Szóval amikor egy eladót ilyen módon megtévesztenek, akkor abban vastagon benne van ő is. De az ő felelőssége nem szokott szóba kerülni, egyszerűbb az összes ingatlanost becsmérelni. Ma 2018-ban, amikor kis utánajárással minden megtalálható a világhálón, akkor mi akadályozza meg abban, hogy utánanézzen az ajánlkozó ingatlanreferensnek, a cégnek, ahol dolgozik? Miért nem keres magának olyan közvetítőt, akiről feltételezheti, hogy el tudja adni az ő lakását is, hiszen ilyen ingatlanokkal  foglalkozik, abban a lokációban, ahol az említett lakás található. Ma, amikor egy mosógépet is csak úgy vesz az ember, hogy megnézi hol a legolcsóbb, informálódik és úgy dönt. Nem, sokkal egyszerűbb megint a hibát másban keresni, mint, hogy végiggondoltan, megkeresné az alkalmas segítséget. Megteheti, hiszen egyszerűen tájékozódhat a hirdetett ingatlanokról, a hirdető cégekről, hiszen minden kint van a hirdetőportálokon. Bármennyire is furcsa, ez a hozzáállás az, ami abban segít, hogy az említett képzetlen referenseket foglalkoztató cégek eltűnjenek a piacról, hiszen ők pont a tulajdonosok felelőtlenségét, lustaságát használják ki. Két-három óra ráfordításával, illetve a felelősség felvállalásával, rengeteg időt, pénzt takaríthat meg.

 

Tehát én ingatlanosként, a következőket javaslom a szakmánk degradálása helyett:

 

1. Keresse meg a hirdetések alapján, hogy ki az, akinek több is megbízása van a környéken.

2. Válassza ki a jó minőségű hirdetésekkel jelenlévő kollégát.

3. Nézze meg a cége portfólióját (lokáció-minőség itt is fontos).

4. Kérjen egy bemutatkozó emailt a legszimpatikusabbaktól.

5. Beszéljen velük először telefonon, aztán ha minden rendben, bízza meg őket az értékesítéssel.

 6. Nem utolsósorban bízzon meg bennük, bennünk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr4214252649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sikeres ingatlanos

Ma az ingatlanközvetítésben (tisztelet a kivételnek) az ügyfél elégedettsége bír a legkisebb jelentőséggel. Természetesen az ő elégedettsége a te sikered alapja, építőköve. A blog azért született, hogy megtanuld azt, hogy miképpen lehet az ő elégedettségüket, ajánlásukat elnyerned.

Friss topikok

süti beállítások módosítása